-
Αρχική > kastoria365 > Μοσχαράκι στο φούρνο με πιπεριές, πατάτες κ τυριά!

Μοσχαράκι στο φούρνο με πιπεριές, πατάτες κ τυριά!

Πρώτη φορά δημοσιεύω κ σήμερα έφτιαξα ένα από τα δύο φαγητά που ξέρω να φτιάχνω (το άλλο είναι παστίτσιο).
Η συνταγή είναι παραλλαγή, αλλά η βασική έμπνευση είναι από μια συνταγή που ήταν εκτυπωμενη σε χαρτί κρεοπωλείου, που τυλίγουν το κρέας!
Την ποσότητα την κανονίζετε ανάλογα τα άτομα!
Βάζω μόνο τα υλικά.
-Μοσχάρι
-Πατάτες
-Πιπεριες Κόκκινες Φλωρίνης κ Πορτοκαλι (σε όποιον αρέσουν κ πράσινες ή Κίτρινες, εγώ δεν βάζω)
-Ντομάτες τριμμένες
-Πάστα ντομάτας
-Κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
-Σκόρδο ψιλοκομμένο
-Πιπέρι,
-λίγο Κουρκουμα για το χρώμα,
-Αλάτι.
-Ελαιόλαδο
-Στο τέλος Τυριά της αρεσκείας σας ή ο, τι έχετε διαθέσιμο (εγώ βάζω λίγη φέτα, λίγη φορμαελα κ στο τέλος τριμμένο τυρί ανάμεικτο)
Εκτέλεση : 👇👇
Πρώτα βράζω κανονικά μόνο του το κρέας κ ρίχνω αλάτι προς το τέλος του βρασιματος.
Χωριζω τον ζωμό από το κρέας, τον σουρωνω κ τον βάζω πάλι στην κατσαρόλα. Ρίχνω όλα τα υλικά εκτός από τα τυριά, κ τα βραζω να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες κ οι πιπεριές, προς το τέλος προσθέτω κ το κρέας να βράσει λίγο με όλα τα υλικά.
Τα ρίχνω σε πυρέξ, προσθέτω την φέτα κ την φορμαελα σκεπάζω με αλουμινοχαρτο κ ψήνω στο πρόγραμμα θερμός αερα κ κατω αντίσταση, στους 220βαθμους για μισή ώρα με 45λεπτα περίπου (ανάλογα με την ποσότητα του ζωμου). Ανοίγω το αλουμίνοχαρτο ρίχνω τα τριμμένα τυριά κ το βάζω λιγο στο grill, απλα να λιώσουν τα τυριά κ να ροδίσει!
Όσοι δοκίμασαν ζήτησαν την συνταγή!
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
Top
Enable Notifications OK No thanks