-
Αρχική > Συνταγές > Δίχρωμη τάρτα σοκολάτας – το πιο παιχνιδιάρικο γλυκό για κάθε στιγμή

Δίχρωμη τάρτα σοκολάτας – το πιο παιχνιδιάρικο γλυκό για κάθε στιγμή

Αν αγαπάς τη σοκολάτα αλλά δεν μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε βανίλια ή κακάο, αυτή η δίχρωμη τάρτα σοκολάτας είναι για σένα! Με τραγανή βάση που παντρεύει τις δύο γεύσεις και γεμιστή με βελούδινη σοκολατένια κρέμα, είναι το γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις στον καφέ ή το κυριακάτικο τραπέζι. Δοκίμασέ την και θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “Σαν το φαΐ εν έχει”.

Υλικά
Για τη βάση:
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 αυγό + 1 κρόκος
2–3 κ.σ. κακάο
Ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες
1 κ.γλ. μπέικιν
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα:

400 ml γάλα
3 κρόκοι αυγών
140 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλάουερ
1 βανίλια
½ κ.γλ. καφέ στιγμιαίο (προαιρετικά)
60 γρ. μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση
Για τη βάση:
Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο, τις βανίλιες, το ξύσμα, το αλάτι και το μπέικιν.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη: τα ¾ τα τυλίγουμε σε μεμβράνη ως έχουν (βανίλια) και στο υπόλοιπο προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε να γίνει καφέ (κακάο).

Τυλίγουμε και τις δύο ζύμες και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για την κρέμα:
Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κορν φλάουερ, τη βανίλια και τον καφέ. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Στήσιμο:
Ανοίγουμε τη ζύμη βανίλιας με πλάστη (κρατάμε λίγη για τις μπαλίτσες) και τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 22–24 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Τρυπάμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε την κρύα κρέμα και τη στρώνουμε καλά. Αν έχει πήξει πολύ, τη χτυπάμε με το μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα να αφρατέψει.

Με την υπόλοιπη ζύμη και τη σοκολατένια, πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε εναλλάξ πάνω στην επιφάνεια για δίχρωμο αποτέλεσμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, πάνω-κάτω, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η βάση.

Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “Σαν το φαΐ εν έχει”.

Tips για τέλειο αποτέλεσμα
Η κρέμα γίνεται ακόμα πιο πλούσια με λίγη έξτρα σοκολάτα ή μια σταγόνα λικέρ.

Η τάρτα σοκολάτας διατηρείται 2-3 μέρες εκτός ψυγείου, καλά σκεπασμένη.

Αν θέλεις πιο έντονο δίχρωμο εφέ, μπορείς να προσθέσεις και σταγόνες σοκολάτας στις μπαλίτσες κακάο.

 

Δίχρωμη τάρτα σοκολάτας – το πιο παιχνιδιάρικο γλυκό για κάθε στιγμή

 

Top
Enable Notifications OK No thanks