Το πρόγραμμα ξεκινάει φέτος και ολοκληρώνεται το 2028
Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης, με τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, για ανέργους άνω των 50 ετών, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τους ωφελούμενους θεωρείται να είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ.
Η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι, «με την ενίσχυση απασχόλησης 5.000 ανέργων συμβάλλουμε ενεργά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων που αναζητούν έμπειρο προσωπικό, αίροντας παράλληλα κάθε φαινόμενο ηλικιακού αποκλεισμού και διασφαλίζοντας ίση πρόσβαση στην αγορά εργασίας χωρίς διακρίσεις».
Μόλις χθες, Τετάρτη 1 Οκτωβρίου ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών στον ιδιωτικό τομέα για χρονικό διάστημα 18 μηνών.
- της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) ή
- του gov.gr, στον σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholeseprosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon
Μετά την υποβολή της αίτησης, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα προτείνουν στην επιχείρηση υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 73.476.000 ευρώ, καλυπτόμενος από πόρους της ΔΥΠΑ.