
Για την καραμέλα:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ξεκινάμε προσθέτοντας 200 γραμμάρια ζάχαρη και 100 ml. νερό, τοποθετώντας το σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να λιώσει πλήρως η ζάχαρη, διασφαλίζοντας ότι δεν θα καεί. Μόλις η ζάχαρη έχει λιώσει και έχει αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή, σταματάμε το ανακάτεμα. Με αυτόν τον τρόπο η καραμέλα θα αποκτήσει ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού.
Για την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 450 ml. γάλα, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση της συνταγής μας. Σε ένα μπολ, σπάμε προσεκτικά 3 αυγά και τα ανακατεύουμε με 100 γραμμάρια ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και αφράτο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια. Ρίχνουμε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας στο μείγμα των αυγών και της ζάχαρης, ανακατεύοντας καλά.
Αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε ξανά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες που έχουμε ετοιμάσει, τοποθετώντας το πάνω από την καραμέλα που έχουμε φτιάξει προηγουμένως.
Σημείωση: Φτιάξτε διπλή δόση, γιατί δεν θα φτάσουν!
Η συνταγή προέρχεται από Geri Dako – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Είναι ένα πιάτο που απολαμβάνετε να ετοιμάζετε και να μοιράζεστε με φίλους ή και μόνοι σας. Κάθε φορά μας ανοίγει την όρεξη! Κρέμα καραμελέ με κομπόστα ροδάκινο.

Η συνταγή προέρχεται από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
- 2 καραμέλες
- 1 πακέτο σαβουαγιάρ
- 2 εβαπορέ
- 4 ½ ποτήρια νερό
- 1 κομπόστα ροδάκινο ή ανανά
- (Προαιρετικά, σπασμένα αμύγδαλα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το σιρόπι από τις 2 καραμέλες σε ένα ταψί Νο30, φροντίζοντας να καλύψουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια του. Στη συνέχεια, κόβουμε την κομπόστα ροδάκινο ή ανανά σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε πάνω από το σιρόπι, δημιουργώντας μια νόστιμη βάση για το γλυκό μας.
Μουσκεύουμε τα σαβουαγιάρ με τον χυμό της κομπόστας, ώστε να απορροφήσουν τη γεύση και την υγρασία και τα τοποθετούμε πάνω από την κομπόστα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το υπόλοιπο της κομπόστας, κομμένο σε μικρούς κύβους.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο και αναποδογυρίζουμε μετά από 3-4 ώρες. Ανάλογα με την προτίμηση, μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω και σπασμένα αμύγδαλα για μια επιπλέον τραγανή υφή και γεύση.
Η συνταγή προέρχεται από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.