-
Αρχική > Συνταγές > Η πιο εύκολη συνταγή για αφράτα σπιτικά ψωμάκια – Ιδανικά για σάντουιτς

Η πιο εύκολη συνταγή για αφράτα σπιτικά ψωμάκια – Ιδανικά για σάντουιτς

Ψάχνετε την πιο εύκολη συνταγή για ψωμάκια; Μια σεφ αποκαλύπτει στο TikTok τη συνταγή της για αφράτα σπιτικά ψωμάκια, που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι, με λίγα υλικά. Είναι ιδανικά για σάντουιτς και αρχάριους στην αρτοποιία.

Η δημιουργός του βίντεο, @jadebites, υπόσχεται ψωμάκια «αφράτα σαν μαξιλάρι» που είναι «ελαφριά και τέλεια κάθε φορά». Αν αγαπάτε την παρασκευή ψωμιού, αλλά είστε αρχάριοι, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς. Τα ψωμάκια αυτά είναι εξαιρετικά για σάντουιτς, χάρη στην απαλή υφή τους και μπορούν να καταψυχθούν, καθιστώντας τα ιδανικά για προετοιμασία γευμάτων.

Υλικά

330 ml ζεστό νερό

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι (7γρ.) ξηρή μαγιά στιγμής
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 425 γρ. σκληρό αλεύρι για ψωμί (χωρίς αντικαταστάσεις!)
  • 8 γρ. λεπτό αλάτι
  • Επιπλέον αλεύρι για το πλάσιμο

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ζεστό νερό, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να καθίσει για πέντε λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
  2. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  3. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε τη και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  4. Με βρεγμένα χέρια, ανοίξτε και διπλώστε τη ζύμη προς το κέντρο. Καλύψτε ξανά και αφήστε τη να ξεκουραστεί για άλλα 30 λεπτά.
  5. Επαναλάβετε το δίπλωμα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για μία ώρα.
  6. Βγάλτε τη ζύμη, πασπαλίστε την με αλεύρι, κόψτε την σε έξι ίσα κομμάτια και πλάστε τα σε ψωμάκια.
  7. Αφήστε τα ψωμάκια να ξεκουραστούν για 30 έως 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.
  8. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  9. Ψήστε τα ψωμάκια για μόλις 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν «χρυσαφένια και αφράτα από κάτω»
  10. .ΕΝΙΚΟΣ
Top
Enable Notifications OK No thanks