
ΥΛΙΚΑ
1ματσακι δυοσμο
500 ml τσιπουρο χωρις γλυκανισο
για το σιροπι
250γρ καστανη ζαχαρη
200ml νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αφου πληνουμε καλα το δυοσμο τον σκουπιζουμε και τον τοπο8ετουμε σε ενα βαζο αδειαζουμε μαζι του και το τσιπουρο και το ανακοινουμε καλα
το αφηνουμε ετσι για 10 μερες περιπου( 8α δουμε τα φυλα αν παψουν να ειναι πρασινα ειναι ετοιμο)
σουρωνουμε το υγρο απο τα φυλλα , κανουμε το σιροπι μας με τα υλικα που γραφω ποιο πανω (και αφου χλιαρινει)ενωνουμε το αλκοολ με το σιροπι (αν 8ελουμε για χρωμα οπως των ετοιμων βαζουμε λιγες σταγωνες χρωμα ζαχαροπλαστικης ) αφηνουμε αλλες δεκα μερες σε χλιαρο και σκοτεινο περιβαλον ανακοινωντας που και που και ειναι ετοιμο
καλη μας απολαυση !
Χρυσουλα Κυπραιου
