
Πλέον, δεν θα προσκομίζονται πιστοποιητικά των οποίων τα στοιχεία υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων του Δημοσίου.
Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρούν στην κατάργηση δημοφιλών πιστοποιητικών, που απαιτούνται από το Δημόσιο, όπως τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και γέννησης.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, επεσήμανε για το συγκεκριμένο μέτρο ότι «θα ακολουθήσει η κατάργηση ακόμη δέκα ή περισσότερων πιστοποιητικών, με στόχο λιγότερη ταλαιπωρία για τον πολίτη, πολύ ταχύτερη εξυπηρέτηση», μιλώντας στην ΕΡΤ. Μάλιστα, έκανε λόγο για μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ψηφιακής ιστορίας μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.
«Δημιουργούσαμε πιστοποιητικά για οιονδήποτε λόγο. Βγάζαμε και από ένα νέο πιστοποιητικό, καθυστερούσαμε κι άλλο μία διαδικασία. Όντως, από την προηγούμενη Πέμπτη, σε μία κοινή πρωτοβουλία με το υπουργείο Εσωτερικών και τον Θοδωρή Λιβάνιο, αποφασίστηκε η κατάργηση των δύο πρώτων δημοφιλέστερων πιστοποιητικών, σε ΦΕΚ.
Πρόκειται για εκατοντάδες διαδικασίες, στις οποίες ζητείται είτε το ένα, είτε το άλλο. Αυτό το οποίο μένει, είναι να υπάρξει η εγκύκλιος, που θα ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους ότι πλέον δεν θα ζητούνται αυτά τα πιστοποιητικά».
https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1643043/to-dimosio-allazei-selida-katargoyntai-ta-pistopoiitika-oikogeneiakis-katastasis-kai-gennisis