-
Αρχική > Συνταγές > Φτιάξτε εύκολα μια πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι

Φτιάξτε εύκολα μια πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι

Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε μια ζουμερή και αφράτη πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι από την κ.Despo Ermogenous! Την δοκιμάσαμε και γέμισε η κουζίνα αρώματα πορτοκαλιού!

Υλικά:

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. ηλιέλαιο ή 225 γρ. λιωμένο και κρύο βούτυρο
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 φλ. χοντρό σιμιγδάλι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο ή το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια, το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τέλος το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά.

Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή, καθώς το σιμιγδάλι φουσκώνει και θα δώσει αφράτη υφή.

Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας).

Σιρόπι:

  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 2 1/2 φλ. νερό
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Φλούδα πορτοκαλιού
  • 1/2 κτγ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κτγ. μέλι (προσθέτουμε όταν σβήσουμε τη φωτιά)

Ετοιμάζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι. Για το σιρόπιασμα, το σιρόπι πρέπει να είναι χλιαρό και η πορτοκαλόπιτα ζεστή.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή προέρχεται από Despo Ermogenous – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Παραλλαγή: Με απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση, θα δημιουργήσετε μια γλυκιά ανάμνηση γύρω από το τραπέζι. Δοκιμάστε την τώρα και απολαύστε την ξεχωριστή γεύση για πορτοκαλόπιτα σαν ραβανί από την κ.Metaxia Kokkinou.

Μια πολύ νόστιμη πορτοκαλόπιτα σαν ραβανί

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλ. αλεύρι γοχ.
  • 1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 φλ. χοντρό σιμιγδάλι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. σπορέλαιο
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

Φτιάχνουμε την ζύμη της πορτοκαλόπιτας κατά τα γνωστά (δες την πρώτη συνταγή) και ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 35-37 λεπτά.

Για το σιρόπι:

  • 2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 1/2 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Βράζουμε το σιρόπι για 6 λεπτά. Το γλυκό πρέπει να είναι καυτό και το σιρόπι κρύο. Γι’ αυτό το ετοιμάζω πρώτα για να κρυώσει.
Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από την κυρία Τζένη Τσανακτσιδου! και η εκτέλεση είναι από Metaxia Kokkinou.

Παραλλαγή 2: Πορτοκαλόπιτα με εγγυημένο αποτέλεσμα από την κ.Ελενη Σιδηροπουλου. Γίνεται απίστευτη και πεντανόστιμη.

Πορτοκαλόπιτα με εγγυημένο αποτέλεσμα - γίνεται απίστευτη και πεντανόστιμη

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μικρές λωρίδες και τα αφήνουμε για μισή ώρα να στεγνώσουν. Όταν ετοιμαστεί το μείγμα, προσθέτουμε τα ξεραμένα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μέτριο και λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Για το σιρόπι:

  • 700 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:

Βράζουμε το σιρόπι μόνο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό γλυκό ή το αντίστροφο, δηλαδή κρύο γλυκό με ζεστό σιρόπι.

Καλή επιτυχία!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενη Σιδηροπουλου- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks