
Ανακαλύψτε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για κουλουράκια από τη κ.Ρούλα Λύρου. Με απλά υλικά και βήμα-βήμα οδηγίες, θα δημιουργήσετε αυτά τα ατομικά κεράσματα που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε την τώρα!
Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη (220 γρ. έως 350 γρ. ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το αποτέλεσμα)
- 2 βανίλιες και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κούπα γάλα
- 1 μεγάλη κουταλιά αμμωνία
- 1 φλιτζάνι βούτυρο (250 γρ.)
- 1 φαρινάπ και όσο αλεύρι για όλες τις χρήσεις χρειαστεί για να φτιάξετε μια ζύμη που να κολλάει λίγο στα χέρια
Εκτέλεση
Κατόπιν, ρίχνουμε το φαρινάπ και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι η ζύμη να κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας. Προσέχουμε να μην προσθέσουμε πολύ αλεύρι, ώστε τα κουλουράκια να παραμείνουν μαλακά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 2 ώρες, ώστε να αναπτυχθούν οι γεύσεις.
Τέλος, πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά, χρησιμοποιώντας τις αντιστάσεις, στην πάνω σχάρα του φούρνου. Καλή απόλαυση!
Η συνταγή προέρχεται από τη Ρούλα Λύρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Συμβουλές και Παραλλαγές
- Γεύση Λεμονιού: Για μια φρέσκια νότα, προσθέστε ξύσμα λεμονιού στη ζύμη.
- Σοκολατένια Κουλουράκια: Μπορείτε να βουτήξετε τα έτοιμα κουλουράκια σε λιωμένη σοκολάτα και να τα αφήσετε να στεγνώσουν.
- Στολίδια: Προσθέστε πολύχρωμα ζαχαρωτά πριν το ψήσιμο για να δώσετε μια γιορτινή αίσθηση.
Παραλλαγή: Δείτε και την επόμενη συνταγή για να φτιάξετε υπέροχα κουλουράκια βουτύρου από την Rania Mantopoulou. Είναι λαχταριστά και γεμάτα άρωμα!

ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
- 2 βανιλέτες
- 2 φλ. χλιαρό γάλα (όχι καυτό)
- 1 κτγ. κανέλα
- 1 μπέικιν πάουντερ
- Περίπου 1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θέλουμε να έχουμε μία μαλακή και ελαστική ζύμη. Αρχικά, χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το αλεύρι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
(Φλιτζάνι = 200 ml ή η κλασική κόκκινη του Νες)
Η συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τέλος, ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή για μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά από την κ. Tzeni Tsanaktsidou.

ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 400 γρ. λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
- 1 ζαχαρούχο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το βούτυρο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπήστε λίγο ακόμα. Τέλος, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει.
Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα. Πατήστε τα ελαφρά με το χέρι σας και σχηματίστε σχέδια με ένα πιρούνι ή το δάχτυλό σας, κάνοντάς τους μικρές λακουβίτσες.
Ψήστε τα μπισκότα για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.