
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα λαζάνια:
Βάζουμε 2 κούπες σκληρού αλευριού στον πάγκο μας. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα 2 αυγά, 1 κουταλιά λάδι και λίγο αλάτι. Χτυπάμε τα υλικά με ένα πιρούνι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας ελάχιστο νερό. Θέλουμε μια ζύμη αρκετά σφιχτή.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε για 2 ώρες. Στη συνέχεια, ανοίγουμε φύλλο, το τυλίγουμε σε λουρίδες και κόβουμε τα λαζάνια ή τις χυλοπίτες.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το σοτάρουμε με αλάτι και πιπέρι μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε 1 κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με 1 ποτηράκι κρασί.
Προσθέτουμε μπαχάρι, 5 γαρίφαλα και νερό και αφήνουμε να βράσει. Βγάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και στο ζουμάκι που βράζει ρίχνουμε τα λαζάνια. Αφήνουμε για δύο λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Ρούλα Λυρού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ νόστιμα λαζάνια με κιμά κοτόπουλου, από την κ. Αγγελική Καλαϊτζή.

ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 ποτήρι κρασιού
- Μικρό λάδι
- Μισό βάζο τριμμένη ντομάτα
- Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, 1 ξύλο κανέλας
- 1 πακέτο λαζάνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τον κιμά: Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το λάδι, τα κρεμμύδια, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι. Προσθέτουμε λίγη σάλτσα από τον κιμά στο ταψί.
Τοποθετούμε λαζάνια, κιμά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Στο τέλος, προσθέτουμε μπεσαμέλ από πάνω.
Για τη μπεσαμέλ: Χρειαζόμαστε 5 ποτήρια νερού, γάλα, μισό βάζο εβαπορέ, 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και 1 ραβδό Λουρπάκ (125 γρ.). Χρησιμοποιούμε 300 γρ. τυρί γραβιέρα μέσα στο φαγητό και στην μπεσαμέλ.