-
Αρχική > Συνταγές > Την φτιάχνω συνέχεια! Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, με ζύμη γιαουρτιού!

Την φτιάχνω συνέχεια! Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, με ζύμη γιαουρτιού!

 

Σου αρέσει;

Είναι από τις αγαπημένες μου ζαμπονοτυρόπιτες, καθώς δεν χρειάζεται να ασχοληθώ με την παρασκευή φύλλου, και εκτός αυτού, είναι πεντανόστιμη και ιδανική για κάθε περίσταση. Μπορείς να την ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα για κολατσιό στο γραφείο ή στο σχολείο, και έτσι ξεμπερδεύεις με το φαγητό της ημέρας!

-250 γρ. ζαμπόν
-3 αυγά
-300 ml. γάλα
-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-100 ml. σπορέλαιο
-αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
-300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-200 γρ. μοτσαρέλα
-200 γρ. κίτρινο τυρί

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την προετοιμασία κόβοντας το ζαμπόν ή την γαλοπούλα σε μικρά κυβάκια.

Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και το σπορέλαιο, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι όλα τα υλικά έχουν αναμειχθεί σωστά για να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.

 

Αφού έχουμε ανακατέψει τα υλικά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Στο επόμενο βήμα, ρίχνουμε τα κομμένα αλλαντικά και τα τυριά και ανακατεύουμε ξανά, ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.

 

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί διαστάσεων 35 x 23 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, μέχρι η ζαμπονοτυρόπιτα μας να ροδίσει και να αποκτήσει μια ωραία κρούστα.

Στο τέλος, ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν έχει ψηθεί το εσωτερικό και σερβίρουμε. Η ζαμπονοτυρόπιτα μας είναι έτοιμη και μπορείς να την απολαύσεις ζεστή ή κρύα. Δες το αναλυτικό βίντεο της συνταγής παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες και tips!

 

Την φτιάχνω συνέχεια! Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, με ζύμη γιαουρτιού!

 

Δες μερικές παραλλαγές της συνταγής για ζαμπονοτυρόπιτα!

Παραλλαγή 1: Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα σε 5 λεπτά χωρίς φύλλο! Αυτή η παραλλαγή θα σας λύσει τα χέρια και είναι πεντανόστιμη, ιδανική για τις ημέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο.

346283444 515645883950768 6824596356800779354 n

Η Συνταγή/ Φώτο είναι από την κ. Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για αυτή την παραλλαγή, θα χρειαστείς 1 πακέτο φύλλο κρούστας, το οποίο θα κόψεις σε ροδέλες και θα ετοιμάσεις ένα ρευστό μείγμα.

 

Συγκεκριμένα, θα χρειαστείς 2 αυγά, 1 κούπα του νες καφέ γάλα, 1 κούπα του νες καφέ στραγγιστό γιαούρτι, μισή κούπα νερό, 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 πρέζα ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και αφήνουμε στην άκρη.

 

Κόβουμε το φύλλο σε ροδέλες και το χωρίζουμε σε τρία μέρη. Βάζουμε μία στρώση κάτω, μία ενδιάμεσα και μία τελευταία πάνω.

347011235 273844924992629 3902967576403519055 n

Αφού έχουμε ετοιμάσει το φύλλο σε αυτή τη μορφή, λαδώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά, στρώνουμε λίγα φύλλα, ρίχνουμε 2 κουτάλες σούπας το ρευστό μείγμα και από πάνω βάζουμε τυρί γκούντα τριμμένο και ζαμπόν ψιλοκομμένο (το ζαμπόν να είναι 350 γρ).

Κάνουμε ακόμα μια στρώση φύλλου, το ρευστό μείγμα, τυρί και ζαμπόν και τέλος καλύπτουμε με φύλλο και ρευστό μείγμα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.

 

Καλό θα είναι να κρατήσουμε λίγα παραπάνω φύλλα για το τελείωμα και λίγο παραπάνω από το υγρό μείγμα.

 

346619322 775574047295477 5060244497568600616 n

Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Θα ήθελες να μάθεις μήπως να κάνεις ζαμπονοτυροπιτάκια; Συνέχισε την ανάγνωση και μάθε να φτιάχνεις φανταστικά ζαμπονοτυροπιτάκια για τσιμπολόγημα και λιγουρίτσες!

ζαμπονοτυροπιτάκια

Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά

1 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό ολόκληρο + 1 ασπράδι
4 – 4 5 φλ. αλεύρι γοχ.

Για την γέμιση
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλλαντικά της αρεσκείας σου. Εγώ έβαλα γαλοπούλα, τυρί γκούντα τριμμένη και κέτσαπ.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε μια λεκάνη, βάζουμε το ηλιέλαιο με το γάλα, το αυγό, το ασπράδι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Είναι σημαντικό να διαλυθεί η μαγιά για να φουσκώσει η ζύμη.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμαράκι. Αφήνουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Μετά, χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε στρογγυλό σχήμα. Το κόβουμε σε 8 τρίγωνα. Σε κάθε τρίγωνο βάζουμε κέτσαπ, κάτω τυρί τριμμένο και την γαλοπούλα, και τυλίγουμε από το πιο φαρδύ μέρος στο στενό. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ διασκεδαστική και θα ενθουσιάσει τα παιδιά!

Η δόση βγάζει περίπου 40 τεμάχια, ιδανικά για σνακ ή κολατσιό. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα περνάμε με κρόκο αυγού που τον αραιώνουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα! Η μαγειρική είναι μια τέχνη που μας ενώνει και μας φέρνει κοντά, και αυτές οι συνταγές είναι ιδανικές για να μοιραστείς στιγμές με τους αγαπημένους σου.

 

 

Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Top
Enable Notifications OK No thanks