-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Θ . Ζυμπίδης : Η εταιρεία τουρισμού Δ. Μακεδονίας συμμετέχει στο καλεντάρι μεγάλων χωρών που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη του οίνου και της γαστρονομίας 

Θ . Ζυμπίδης : Η εταιρεία τουρισμού Δ. Μακεδονίας συμμετέχει στο καλεντάρι μεγάλων χωρών που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη του οίνου και της γαστρονομίας 

Στο καλεντάρι των μεγάλων και σημαντικών χωρών  που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη του οίνου και της γαστρονομίας   συμμετέχει και η  Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας

Στο συγκεκριμένο  πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι  χώρες,  όπως  η  Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, Ελλάδα, (επικεφαλής εταίρος), Γαλλία ,Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία , Κύπρος, Ουγγαρία , Ρουμανία, Iter Vitis, Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τον Οινοτουρισμό, Ιταλία (συμβουλευτικός εταίρος) και η Μολδαβία.

Το σημαντικό αυτό  έργο που υπογράφτηκε απο τον πρόεδρο της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, θεοφύλακτο Ζυμπίδη με συνολικό προϋπολογισμό έργου 1.999.990,00 ευρώ.  εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Ιnterreg Europe 2021-2027 με ακρωνύμιο EnoGastroDEST με συνολικό προϋπολογισμό έργου 1.999.990,00 ευρώ

θα δώσει ιδιαίτερη  έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη του Οίνου και της Γαστρονομίας, με βάση την αμπελοκαλλιέργεια, τη διατήρηση και προώθηση της γαστρονομικής κληρονομιάς. ενώ προάγει τον «Βιωματικό» τουρισμό για να διερευνήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ των επισκεπτών και των οινοποιείων/παρόχων υπηρεσιών εστίασης και την ενεργό συμμετοχή των επισκεπτών σε εμπειρίες οινογαστρονομίας.

  Ο πρόεδρος της εταιρείας τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας .θεοφύλακτος Ζυμπιδης λαμβάνοντας υπόψη ότι ο οίνος και το φαγητό αποτελούν πόλο έλξης για τον τουρισμό, νιώθει  ικανοποιημένος που επι προεδρία του πραγματοποιείται  ενα  τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί κάθε τόπος έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα τα οποία τον κάνουν να ξεχωρίζει και η  περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έρχεται να κουμπώσει  με όλα εκείνα τα στοιχεία. Αυτά είναι η ιστορία του, η παράδοση, η αγροτική οικονομία του, τα αγροδιατροφικά προϊόντα, η γαστρονομία του με τις τοπικές μαγειρικές τεχνικές, ο πολιτισμός του και τέλος ο τουρισμός. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδέονται μεταξύ τους και η αξιοποίηση τους στον χώρο του τουρισμού συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και δη της  Ελληνικής.

Top
Enable Notifications OK No thanks