-
Αρχική > Συνταγές > Η πιο εύκολη και νόστιμη πατατοσαλάτα

Η πιο εύκολη και νόστιμη πατατοσαλάτα

Η πιο απλή και βασική συνταγή για πατατοσαλάτα είναι εδώ! Ιδανική για όταν θέλετε ένα εύκολο, ελαφρύ και νόστιμο γεύμα, και το θέλετε άμεσα!

Υλικά

  • 5 πατάτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 2 κουταλιές μαγιονέζα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στραγγίξτε τις και κόψτε τις σε κύβους αφού κρυώσουν.
  3. Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμύδια.
  4. Ρίξτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα μπολ.
  5. Στύψτε το λεμόνι πάνω από τα κρεμμύδια και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  6. Προσθέστε τη μαγιονέζα και ανακατέψτε καλά. Αν θέλετε, μπορείτε να την βάλετε στο ψυγείο για λίγο, ώστε να είναι πιο δροσερή.

Αυτή η πατατοσαλάτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας!

Το διαβάσαμε εδώ.

Παραλλαγή: Δείτε μια παραλλαγή της συνταγής για να φτιάξετε πατατοσαλάτα με σάλτσα μαγιονέζας!

maxresdefault 1

Υλικά

Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα

  • 2 1/2 κιλά μεγάλες πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο (για το βράσιμο των πατατών)
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λαχανικό μουστάρδας* (αν δεν έχετε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λαχανικό της επιλογής σας, όπως μπρόκολο)
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/3 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα τσίλι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βράστε τις πατάτες με τις σκελίδες σκόρδου σε αλατισμένο νερό. Ξεκινήστε με δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία και βράστε για άλλα 25 λεπτά.

Αφού βράσουν, στραγγίξτε τις πατάτες, αφαιρέστε τα σκόρδα και αφήστε τις στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόψτε τα αγγουράκια τουρσί και το λαχανικό μουστάρδας ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό επιθυμείτε.

Κόψτε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.

Καλύψτε το μπολ της σαλάτας με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks