
Για την παρασκευή αυτού του νόστιμου πιάτου, χρησιμοποίησα ένα στρογγυλό κομμάτι από μεγάλο μοσχάρι, το οποίο ζυγίζει περίπου 1 κιλό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ξεκινάω τη διαδικασία ζεσταίνοντας 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο σε συνδυασμό με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, σοτάρω το κρέας, το οποίο έχω προετοιμάσει προηγουμένως αλατοπιπερώνοντας και αλευρώνοντας.
Αφού το κρέας πάρει ένα ωραίο χρώμα, προσθέτω 1 κρεμμύδι και 2 ολόκληρα καρότα, και στη συνέχεια σβήνω τη διαδικασία με 1 ποτηράκι λευκό κρασί, το οποίο προσθέτει μια υπέροχη γεύση. Στίβω ένα λεμόνι και προσθέτω νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας μέχρι τη μέση. Σιγοβράζω για περίπου μιάμιση ώρα, γυρίζοντας το κρέας προσεκτικά 1-2 φορές για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Αφού βράσει και κρυώσει λίγο, το κόβω σε φέτες για να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Για τη σάλτσα
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτω μια μικρή συσκευασία φρέσκα μανιτάρια (250 γρ. τεμαχισμένα), τα οποία θα δώσουν μια υπέροχη γεύση στη σάλτσα. Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι, ανακατεύω καλά, χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω σιγά-σιγά όλο το ζωμό του κρέατος, ώστε να δημιουργηθεί μια πλούσια σάλτσα.
Τέλος, προσθέτω το κρέας, σκεπάζω το τηγάνι και σιγοβράζω για περίπου μισή ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό για να διατηρηθεί η υγρασία και η γεύση.
Η συνταγή προέρχεται από Ελίνα Σκλαβού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε! Μην σταματάτε, γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει! Δείτε μια άλλη εξαιρετική συνταγή για ένα νόστιμο μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες στο φούρνο.

Η συνταγή προέρχεται από Κατερίνα Μπούνα – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι (σπάλα)
3 κ.τ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 ολόκληρο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
Χυμό από ένα λεμόνι
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο και ροδίζω το κρέας από όλες τις πλευρές, προσέχοντας να μην κολλήσει.
Προσθέτω το καρότο, το κρεμμύδι και το μοσχοκάρυδο.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί.
Συμπληρώνω ζεστό νερό από την άκρη της κατσαρόλας.
Σκεπάζω και αφήνω να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Στο τέλος, προσθέτω αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
Αφαιρώ το κρέας και προσθέτω στο ζωμό τις πατάτες. Δίνω μια βράση και τοποθετώ το μείγμα σε ταψί.
Τυλίγω το κρέας σε λαδόκολλα και το βάζω στο κέντρο του ταψιού, γύρω από τις πατάτες.
Αφαιρώ τη λαδόκολλα για να πάρει ωραίο χρώμα το κρέας και σερβίρω.
Για το τέλος, προτείνω γλυκό καρπούζι και φρούτα.
Οι πατάτες “ρουφάνε” τη νοστιμιά της σάλτσας και του υπολοίπου στο ταψί.
Η συνταγή προέρχεται από Κατερίνα Μπούνα – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.