-
Αρχική > Συνταγές > Συνταγή για να πετύχουν τα ρεβύθια

Συνταγή για να πετύχουν τα ρεβύθια

Για τα ρεβύθια, τα άφησα να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ και σήμερα τα έβρασα για 5 λεπτά, απορρίπτοντας το πρώτο νερό.

Στη συνέχεια, πρόσθεσα στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 πράσο, 2 καρότα, λίγο άνηθο, λίγο μαϊντανό, κόκκινη πιπεριά, λίγο σκόρδο και 1 πατάτα. Τα τσιγάρισα ελαφρώς, έριξα τα ρεβύθια και ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν. Πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα και μία πρέζα ρίγανη, και τα έβρασα στην χύτρα για 40 λεπτά.

Αφού άνοιξα το καπάκι, αφαίρεσα την πατάτα και το ένα καρότο, τα τοποθέτησα στο μούλτι με λεμόνι και ελαιόλαδο, τα χτύπησα να γίνουν πολτός και τα πρόσθεσα στην κατσαρόλα, μαζί με λίγο σκόνη κουρκουμά.

Άφησα να βράσουν για 5 λεπτά χωρίς καπάκι, ώστε να πήξει η σάλτσα. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να διαλύσετε 1 κουταλιά κορν φλάουρ και να την προσθέσετε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Η συνταγή προέρχεται από Γκολφω ΝικολουΒ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Είναι από τα φαγητά που απολαμβάνεις να ετοιμάζεις και να μοιράζεσαι με παρέα ή και μόνος σου. Είναι πολύ νόστιμο αυτό το πιάτο και νηστίσιμο – ρεβύθια με μελιτζάνες.

Είναι πολύ νόστιμο αυτό το φαγάκι και νηστίσιμο - ρεβύθια με μελιτζάνες

Η συνταγή προέρχεται από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. χοντρά ρεβύθια
  • πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας, από φρέσκες ή κονκασέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε τα ρεβύθια στο νερό με σόδα από το βράδυ. Ξεπλένουμε για να φύγει η σόδα.
Τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε. Μαραίνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, σχεδόν να βράσουν.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κυβάκια και τις ψήνουμε στο γκριλ.
Σοτάρουμε όλα τα υλικά με ελάχιστο ελαιόλαδο για να δέσουν μεταξύ τους.

Βάζουμε τα ρεβύθια, τα λαχανικά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στη γάστρα.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με τη φρέσκια ντομάτα.

Ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για να αποκτήσει το φαγητό τραγανή κρούστα.
Στο τέλος, προσθέτουμε και μερικές φέτες μελιτζάνας που έχουμε τηγανίσει.

Η μαγειρική είναι ένας υπέροχος και δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας.
Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αναμφισβήτητα τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Η συνταγή προέρχεται από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Η συνταγή προέρχεται από Γκολφω ΝικολουΒ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks