
Υλικά για τη γέμιση:
4 μήλα κόκκινα μεγάλα
Μια κουταλιά κανέλα
30 γρ. ζάχαρη καστανή
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά ( όχι μεγάλα)
130 γρ. ζάχαρη
20 γρ. βούτυρο αγελάδος
Μια βανιλια
Ένα κ.γλ μπέικιν παουντερ
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Ζάχαρη άχνη για το πασπαλισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη. Τους ρίχνουμε την κανέλα , τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε αντικολλητικο τηγάνι. Τα βράζουμε λίγο, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ταψί ( στο οποίο στρώσαμε αντικολλητικο χαρτί). Δημιουργούμε μια λεπτή στρώση σε ορθογώνιο σχήμα.
Στο μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε μέχρι ν’αφρατεψουν. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας το βούτυρο ( λιωμένο και κρύο), τη βανίλια, το μπέικιν και το αλεύρι.
Κατόπιν το μίγμα αυτό, το απλώνουμε πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 13 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε, στρώνουμε πάνω στο παντεσπάνι αντικολλητικο χαρτί. Πάνω από το χαρτί βάζουμε άλλο ταψί, ώστε να αναποδογυρισουμε τη μηλόπιτα.
Αφαιρούμε το χαρτί και ρολαρουμε με προσοχή τη μηλόπιτα μας.
Ραντίζουμε με ζάχαρη άχνη.
# Καλή επιτυχία σε όσους τη φτιάξετε φίλοι μου#.