-
Αρχική > Συνταγές > Το πιο εύκολο ψωμί γάστρας που υπάρχει

Το πιο εύκολο ψωμί γάστρας που υπάρχει

ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. αλέυρι γοχ.
-340 γρ. χλιαρό νερό
-30 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
-1 κτγ. αλάτι
-1/2 κτγ. ζάχαρη
-2 κτσ. λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι έβαλα το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη & μόλις διαλύθηκε πρόσθεσα τα άλλα υλικά, τα ανακάτεψα καλά με ένα κουτάλι.

Σκέπασα με το καπάκι και αφησα 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο. Μετά το έβαλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και έκανα 3-4 διπλώματα.

Το έφτιάξα σε στρογγυλό καρβέλι, το χάραξα απαλά με ένα μαχαίρι, και το έψησα στους 250 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και γάστρα 35′ λεπτά με κλειστό καπάκι και 25 λεπτά στους 220 βαθμούς μετά με ανοιχτό το καπάκι.

Εγώ έκανα διπλή δόση, και έκανα ένα μεγάλο καρβέλι ψωμί.

 

Το πιο εύκολο ψωμί γάστρας που υπάρχει

Top
Enable Notifications OK No thanks